Investors login

Hitec Power Protection

In juli 2012 heeft Egeria, samen met het management, Hitec Power Protection (Hitec) overgenomen.

Hitec ontwikkelt, vervaardigt, levert en onderhoudt noodstroom systemen die de continue stroomvoorziening van kritische systemen waarborgen. De producten van Hitec, in de markt bekend als ‘Diesel Rotary Uninterruptible Power Supply (UPS) systems’, slaan kinetische energie op in een inductie koppeling. Bij een stroomuitval worden de eerste seconden overbrugd door de inzet van deze kinetische energie, waarna de geïntegreerde dieselgenerator de stroomvoorziening overneemt.
Hitec levert onder meer aan datacenters, financiële instellingen, semiconductor producenten, ziekenhuizen en vliegvelden. Hiernaast vervaardigt de onderneming zeer nauwkeurige meetsystemen voor stroom en verhuurt ze UPS systemen.

Het hoofdkantoor en de productielocatie van Hitec zijn gevestigd in Almelo. Klanten worden wereldwijd bediend door dochterondernemingen in de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Spanje, China, Singapore en Taiwan alsmede een uitgebreid netwerk aan distributeurs. De onderneming heeft circa 240 werknemers in dienst die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor een omzet van ongeveer € 85 miljoen.

www.hitecups.com Portfolio overzicht