Investors login

In juni 2005 heeft Egeria Koninklijke Mosa, de Nederlandse producent van wand- en vloertegels, overgenomen. Egeria heeft een meerderheidsbelang verworven van een consortium van Nederlandse investeerders, waaronder Holland Venture, en de Italiaanse tegel groep Riwal.

Koninklijke Mosa is een Nederlandse producent van keramische tegels. Vanuit de fabrieken in Maastricht vinden jaarlijks ruim 6 miljoen vierkante meters wand- en vloertegels hun bestemming in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Azië. In Nederland is de onderneming hierin marktleider. Koninklijke Mosa heeft een omvangrijk assortiment tegels in vele maten, kleuren en dessins, voor binnen en buiten en is vooral gesprekspartner van (interieur) architecten.
In twee fabrieken in Maastricht produceert Mosa een breed assortiment innovatieve producten, waaronder tegels met geïntegreerde LED-verlichting, meerdere malen bekroond met Red-Dot Awards. De jaarlijkse omzet van Koninklijke Mosa bedraagt circa € 100 miljoen en de onderneming heeft meer dan 550 werknemers in dienst.

www.mosa.nl Portfolio overzicht